Yoga & Löpning

Male runner silhouette, running into sunset

Ett perfekt komplettering till yoga är faktiskt löpning, den hjälper alla yogautövare att hålla både hälsan och formen i bästa möjliga skick.

Båda yoga och löpning är två väldigt populära former just nu, fler och fler söker sig till yoga för att till exempel hantera stress och till löpning för att att komma i form. Det bästa med löpning är att det är någon som egentligen passar alla, man får helt enkelt alltid arbeta utifrån ens egna förutsättningar. Detta är även bra för de som utövar mer krävande former av yoga då löpningen verkligen hjälper att bygga upp uthålligheten.

Är man nybörjare till löpning är det viktigt att man vet ett par saker innan man bara ger sig ut för att springa, detta kan i värsta fall faktiskt leda till skador. Det bästa man kan göra är att hitta ett nybörjarprogram, detta kommer att hjälpa en både att börja och att successivt trappa upp tempot och längden allt som man blir bättre och bättre.

En annan fördel med löpning är att det knappast kan kallas en materialsport, allt man egentligen behöver innan man börjar med sin löpning är ett par löparskor. När man har ett par bra skor kommer man att göra löpningen så mycket mer njutbar.

Det är dock viktigt att man vet vilken typ av löpstil man har, för att bedöma detta kan man läsa denna artikel från aktivträning.se. Där förklaras det hur de olika löpstilarna fungerar och vad ens löpsko bör ha för typ av dämpning.

För fler tips om hur man kombinerar yoga och löpning kan man även ta en titt på denna bok i ämnet. Den är skriven av en yogalärare och en examinerad idrottsvetare.