Glöm inte bort styrketräningen

När det kommer till träning är det många som först och främst vänder sig till något som jogging eller löpning. Och medan det absolut är bra att ägna sig åt sådan typ av träning, är det också viktigt att inte glömma bort styrketräning.

Fördelarna med styrketräning hjälper vem som helst:

  • Det underlättar alla möjliga vardagssysslor
  • Större muskler ökar basalmetabolismen
  • Styrketräning minskar muskelnedbrytningen vid viktnedgång

Styrketräning är något för alla, inte bara för de som vill ha stora starka muskler. Bland annat är det många kvinnor som har valt bort styrketräningen just för att de inte är intresserad av att få stora muskler.

Men detta är inget något behöver oroa sig för ska hända helt plötsligt. Stora muskler tar tid och mycket arbete att bygga upp. Och du kommer att kunna se en väldigt gradvis förändring under en lång tid. När du sedan känner dig nöjd med det du har byggt upp kan du sluta trappa upp vikten och antalet repetitioner så underhåller du bara musklerna istället för bygga upp dem större och starkare.

Styrketräning är något som kan göras på mängder olika vis och det finns många redskap som kan komma till bra användning. Men för alla övningar som kräver ett eller annat redskap finns det också en eller flera övningar som kan göras endast med kroppen som redskap. Vilka övningar som är bättre är ofta svårt att säga definitivt. Det är mer bara en fråga om preferens.

Har du ännu inte inkluderad styrketräning i ditt träningsschema är det verkligen dags att göra detta. Det kommer att gynna kropp och sinne på många olika sätt och du kommer att tacka dig själv i framtiden.