Träning som rehab efter en skada

Då du har skadat dig är det viktigt att försöka jobba för att återställa kroppen. Genom rehabilitering kan du först och främst försöka minska smärtan skadan orsakar. För att sedan sakta öka styrkan igen, skaffa det som behövs för att börja din träning.

Undvik överbelastning

Då du väljer träningsform, både före och efter en skada, är det viktigt att ta i beaktande vad din kropp orkar med. Att utsätta kroppen för stor press kan göra mer skada än nytta. Risken finns också att du vid vissa träningsformer tränar fel. Det kan vara en bra idé att ta hjälp av någon kunnig på området så att du inte skadar kroppen.

Skadat ben

Har du råkat ut för en olycka där benet blivit skadat kan du testa rehabilitering med simning. Det är en bra taktik att sakta träna upp det skadade området igen, när träning på land känns för svårt.

Stukad fot

En av de vanligaste skadorna är en stukad fot. Det är lätt hänt att du råkar trampa snett och foten vrider sig. Om du kan konstatera att foten inte är bruten är det även med stukad fot viktigt att börja träna igen. Belasta foten försiktigt och på rätt sätt redan nästa dag.