Yoga hemma

Har man ett stressigt jobb, långt till gymmet eller ont om tid kanske det inte är så enkelt att ta sig till närmsta lokal med yoga. Prova istället att hitta lite utrymme och tid i hemmet. Det behövs inte ett fullt pass varje gång du drar fram yogamattan.

Yoga är som sagt en väldigt avslappnade träningsform som mjukar upp kroppen samtidigt som du lär dig bra balans och får god stabilitet. Dina inre magmuskler och rygg tackar dig varje gång du kör igenom ett bra pass.

Yoga kan du även använda i rent spirituellt syfte, för att varva ner efter en krävande dag och lära sig att handskas med stress. Låna några böcker eller gå in på youtube och leta igen videos som går igenom olika yogaövningar och ställningar. Anpassa dem efter ditt eget behov. Du kan plocka övningar som du vill och skapa ett eget program men försök att få med hela kroppen så du inte bara arbetar med överkroppen eller tvärtom.

Ge dig själv tid att lära dig övningarna. Man blir inte en mästare på två veckor. Det tar tid att hitta sin egen balans och målmedvetenhet. Det är också en stor dos självdisciplin som spelar in så att varje pass blir av.