Variera träningen

Workout

För att få ut mesta möjliga av träning och motion är ett bra tips att försöka variera sig mellan olika tränings- och motionsformer. Inte bara är det roligare det är dessutom bra för kroppen att inte göra samma sak hela tiden. Här kommer därför några tips på hur man kan variera träningen.

Ett mycket enkelt sätt att variera sin träning är att varannan gång springa en runda och varannan gång köra någon form av styrkepass. Ett bra tips kan vara att till exempel måndagar och fredagar springa 5 km och köra ett gympass eller motsvarande på onsdagar.

Ett annat bra tips kan också vara att då och då exempelvis gå till badhuset och simma några längder, cykla eller köra inlines.
En annan träningsform som också är bra och som ger bra variation är bollsporter av olika slag som till exempel tennis, badminton, fotboll, innebandy eller basket.

Ett bra alternativ till träning i mer traditionell träning är mindfulness och yoga eftersom gör att en eventuellt lite stel kropp mjukas upp samtidigt som man också lär sig att slappna av på ett bra sätt.