Träningskläder

I alla former av träning, sport och liknande är det bra att ha funktionella kläder, detta är helt enkelt kläder som tillåter en att göra det man måste kunna göra för att utöva sporten eller göra de träningsövningar som ingår i träningen.

Couple Doing Yoga

Yoga, som ju är en stor del av denna sajt, är inget undantag från denna så kallade grundregel. När man tränar yoga brukar många ha något man kallar yoga byxor, det finns ett par olika modeller, den största skillnaden mellan dessa modeller är höjden på grenen, för de typer av yoga som kräver mer rörlighet är den mest populära typen activemodellen. Denna har högre gren och tillåter därför större rörlighet. Det är även vanligt att yogabyxor har snörning kring fotlederna så väl som i midjan, något som är väldigt praktiskt för de tillfällen då man vill knyta fast byxbenen ovanför vaden. Detta är fördelen med snörning kring fotleden över byxor som bara har mudd.

Vissa föredrar dock att använda träningstights istället för de vidare yogabyxorna. Som sagt så använder de som utövar mer aktiv form av yoga ofta byxor med högre gren eftersom detta tillåter mer rörelse. För många är detta anledningen till varför de väljer att använda tights, det tillåter helt enkelt en att röra sig praktiskt taget lika fritt som man skulle kunna röra sig utan några byxor alls.

På överkroppen är det inte så att det finns ett speciellt plagg just för yoga, där är man fri att välja nästan vad som helst i bland de träningskläder som finns tillgängliga. Det finns de som föredrar att ha mer lössittande tröjor eller toppar likväl som mer åtsittande. Det är helt och hållet upp till var och en vad de finner vara mest bekvämt.