Vanliga misstag bland nybörjare

yogamatta_187933859

Det finns vissa skrivna och oskrivna regler när det kommer till yoga och träningen däri. Har man aldrig provat på yoga tidigare, kan det vara bra att veta några av de vanligaste misstagen nybörjare råkar göra när de kommer till sitt första pass. Kan man undvika dessa sparar man sig inte bara pinsamheter utan även får det att kännas som att man faktiskt hör hemma.

Löst sittande kläder

Yoga kan involvera en massa böjningar och vridningar hit och dit, och somliga tror att det är därför bättre med löst sittande kläder. Men tar man och söker efter yogakläder i någon butik kommer man hitta nästan uteslutande formanpassade kläder. Anledningen till detta är att i många former så kommer man lätt ”öppna upp sig” för alla runtikring och kanske visa mer än man planerat. Kort och gott: tighta och formanpassade kläder är yogautövarens vän.

Tappa uppfattningen om sitt personliga utrymme

En populär yogaklass kan lätt fyllas upp av fler personer än vad som annars skulle rekommenderas och då kan det vara lätt att missuppfatta exakt hur nära man kommer alla andra i alla typer av övningar. Rätt var det är så får man en hand eller fot i ansiktet. Ett sätt att lösa detta är att försöka hålla sina rörelser begränsad till ens egen matta. Man kanske vill sträcka sig så långt det bara går ibland, men när det är mycket folk runtikring en är det bäst att först visa hänsyn.

Jämföra sig själv med alla andra

Det är tämligen vanligt att folk i yogahallen gör desamma som på gymmet och jämför sig själv med de runtikring en. Och detta kan ju vara personer som är mer vältränade och erfaren, de som hållit på med träning och yoga i många år. Man ska titta till sig själv och se till att alltid göra sitt bästa för att utvecklas och bli bättre. Det spelar ingen roll hur bra alla andra är så länge man vet med sig själv att man försöker. Att kunna göra detta kan faktiskt göra det enklare att fortsätta och hitta motivationen att jobba på.