Yogakläder och trender

yoga-exercises

När man utövar yoga är klädvalet givet, mjuka följsamma plagg som underlättar yogans rörelser är ett måste.

Som med alla andra plagg, följer yogakläderna de trender som gäller. För några år sedan var urvalet avsevärt mindre och pratade man kläder till yoga, gick tankarna till lösa byxor med fladdriga ben, men idag finns det en stor variation på plaggen i alla möjliga utföranden.

De allra flesta sportmärken satsar nu mera på yogakläder. På senare år har de lösa byxorna fått konkurrens av tighta åtsmitande varianter, som trotts den nära passformen, ger en mjuk och skön känsla mot huden. En hög midja för att hålla byxan på plats i krävande positioner, liksom toppar som håller sig kvar över magen, är de vanligaste utformandet på plaggen. Inga skavande detaljer så som dragkedjor och knappar, är en gemensam faktor i de flesta yogakläder. Lugna färger blandas med klara mönster som inte bara passar för yogan, utan även i andra träningssammanhang och även utanför träningslokalen.

När det gäller att följa gällande trender inom yogan så finns det inga rätt och fel. Uppdatera din garderob med nya träningsplagg eller använd de du har sedan tidigare. Faktum är att för att utföra yoga behövs inga speciella plagg, utan du kan om du tycker det går bra, använda dina befintliga träningskläder.