Säkerhet i yogastudion

första hjälpen

Även om yoga normalt sätt är en träningsform som är ganska snäll mot kroppen så kan det fortfarande ske olyckor. Nedan går vi igenom några av de skador och olyckor som kan ske i yogastudion.

För att minska risken att skador sker under sina yogapass så är det viktigt att alla som utövar det lyssnar på sin kropp och inte pressar sig för hårt i övningarna. Det gäller även att inte träna för ofta, precis som i andra former av träning så är det möjligt att överträna om man inte låter kroppen vila tillräckligt mellan passen. I värsta fall kan man då få olika typer av muskelinflammationer så som tennisarmbåge och liknande.

Vissa övningar är farligare än andra, speciellt de som involverar huvudet och nacken kan i värsta fall leda till livslånga men. Vissa av dessa bör man inte alls testa för än man är lite mer vältränad och har med sig rätt stöd i form av någon kunnig inom området.

Utöver träningsrelaterade skador så kan många andra vardagliga skador och olyckor också ske under pass. Just därför är det som vi nämnt innan väldigt viktigt att kunna första hjälpen samt att ha tillgång till alla de verktyg som kan behövas. Lokalen bör vara utrustad  med dels ett första hjälpen kit men om möjligt även hjärtstartare och andra hjälpmedel.