Börja ett nytt liv i höst

Hösten är för många ett nytt kapitel och ett perfekt tillfälle att börja ändra sina rutiner. Ett kan vara att börja träna och ett annat att ta tag i den där skadan du plågats av ett tag. Häng med så ska vi titta närmare på detta.

Att börja träna är något som många vill göra när hösten närmar sig. Sommaren med sina grillfester och andra utsvävningar har nått sitt slut och det är därför logiskt att man känner att man vill komma igång med träningen.

Den stora frågan är dock vilken träningsform man ska ägna sig åt. Löpning, simning och crossfit är några populära träningsformer men de kanske du redan provat och inte känner att de passar dig. Då kan yoga vara ett alternativ.

Du kommer dels bli starkare, men också bli smidigare och känna att du får mer kontakt med din kropp. Så om du inte provat yoga tidigare kan det kanske vara ditt höstprojekt. Du kommer förhoppningsvis känna dig som en ny människa efteråt.

Den bistra verkligheten för många är dock att många dras med skador i olika former. Dessa kan vara små så att det går bra att leva och träna som vanligt men för vissa innebär skador stora problem och träning kan verka vara en omöjlighet.

I det senare fallet kan det vara en god idé att prova arbetsterapi. På så sätt kan du få hjälp att ta dig vidare och börja ”ditt nya liv”. Så varför inte ge det ett försök? Förhoppningsvis kan du vara igång med träningen inom en snar framtid.