Yogautrustning

Yoga

Att utöva yoga stimulerar både kropp och själ, vilket ökar ditt välbefinnande Yoga kan utövas vart som helst och när som helst, inom rimliga gränser. Det enda redskap du normalt sett behöver är kroppen som agerar motstånd och hjälpmedel.

För ökad komfort är ju naturligtvis mattan ett måste och få yoga utövare utesluter mattan vid träning. Mattan kan köpas i olika tjocklekar beroende på vad du som utövare tycker är behagligt. Vanligast är 5 mm, men den finns både tunnare och tjockare. 

Andra mer eller mindre nödvändiga redskap kan också användas. Yogabältet är användbart vid mindre rörlighet och flexibilitet för att kunna utföra vissa yoga rörelser. Bolster kan användas för att få ett bättre stöd i vissa övningar liksom block. Skillnaden är att bolster är en form av kudde som är något mjukare och blocket är fastare i formen. Spikmattan kan användas inom yogan.

Då för att framkalla ett tillstånd av djup avslappning med en effekt liknande akupunktur. Att meditera är också avslappnande och en meditationspall kan här vara ett bra hjälpmedel. Som med de allra flesta sporter och idrotter så har även yogan ett stort utbud av kläder.

En riktlinje är att använda plagg som enkelt följer kroppen vid utsvävande rörelser utan att strama. Det finns egentligen två varianter, tighta kläder och de riktigt lösa plaggen. Vilket du väljer är helt upp till vad du känner dig mest bekväm i.