Bästa lyxen för kroppen

meditera

Många beskriver kroppen som sitt tempel, och det är ingen dum beskrivning. Kroppen ska hänga med oss genom hela livet och vi kan inte lämna den på samma sätt som vi kan säga upp oss från jobbet eller byta bostad. Därför är det viktigt att hela tiden ta hand om kroppen och unna kroppen den lyx den så väl förtjänar, och mår kroppen bra så mår själen bra. Yoga kommer väl tillhands för den som vill träna kroppen och sinnet: för att hitta lugn och få tid till inre reflektion. Men yoga är tyvärr inte en mirakelkur som löser alla problem. Yoga är en bra supplement men du borde även hitta fler sätt för att må bra i kropp och själ. 

Du som vill ge din kropp lite extra lyx och omsorg bör se till att ägna dig åt fysisk aktivitet. Det minskar stressen, hjälper dig att sova bättre, hjälper dig att hålla vikten och gör dig piggare. Det minskar också risken för en rad sjukdomar. Om du redan tränar regelbundet är det ett tips att uppsöka en naprapat som kan behandla muskler och leder i förebyggande syfte så att du slipper smärta och skador. Även om du har besvär och värk som inte orsakats av träning kan en naprapat hjälpa dig att få bukt med smärtan.

Bland det viktigaste du kan göra för din kropp är även att hålla koll på kosten eftersom många sjukdomar och besvär uppstår som följd av dålig kost. Se till att äta näringsrikt, variera maten, få i dig grönsaker och undvik godis och desserter, så har du kommit en bra bit på vägen. Genom att äta dig mätt på riktig mat så får du bukt med sötsuget och orkar mer.

Kropp och själ hänger som sagt ihop, varför det kan vara bra att meditera i din vardag då och då. Det minskar stressen, sänker ditt blodtryck, förbättrar ditt fokus och minskar depressioner – bland mycket annat. Detta är resultat som har direkt inverkan på såväl ditt fysiska mående som ditt psykiska välbefinnande.

Kom ihåg att ta hand om din kropp, du får bara en!