Poweryoga

Med hjälp av Poweryoga blir du både smidigare och stabilare, samtidigt som du ökar din muskelstyrka.

Det finns flera olika yoga former att välja av. Poweryoga är en mer fysisk stil där man fokuserar på kraft och vitalitet i sina övningar. Det är ytterst ansträngande pass där man får vara beredd på att svettas ordentligt. Trots att övningarna är riktigt tuffa så utgår det alltid utifrån individens egna kapacitet. Varje person väljer själv hur länge de vill hålla en utmanande position.

Poweryoga är en utveckling av Ashtangayoga och en förgrening av Hathayogan. Det sägs att denna Yoga variant har växt fram som ett svar på den ökande stressen i samhället. För att vi ska få en möjlighet att motverka den splittring och själsliga utarmning som stressen medför. Poweryoga ger en möjlighet att uppnå balans, harmoni  och ett fysiskt välmående.

Man tränar med sin egen kropp som redskap. Genom olika kombinationer av ställningar, rörelser och andning. Fördelarna med denna yogaform är flera, du ökar fokuseringsförmåga, uthållighet, ”bränner” bort gifter ur kroppen och definierar muskler. Dessutom släpper stress, samt spänningar i muskler och leder.

För att uppnå ett riktigt gott resultat så krävs det att både kropp, själ och sinne är fullt involverade i varje övning. Vid regelbundet utövande kan man märka en snabb utveckling.

Populariteten har ökat markant de senaste åren på grund av dess effektivitet. Kanske har även kändisarnas Poweryoga utövande också påverkat utvecklingen. Madonna, Sting  och Al Pacino är några kända utövare av denna yogaform.